ערבוב צבעים באיפור קבוע זוהי תורה בפני עצמה. כדי למנוע שינויי גוון קיצוניים ושבירת גוון אחרי החדרת הפיגמנט לעור חשוב להקפיד על החוקים הנ"ל:
אסור לערבב צבע חם עם צבע קר
מותר לערבב צבע עם צבע מאותה משפחה
מותר לערבב כל צבע עם צבע נייטרלי
בערבוב פיגמנטים הפיגמנט הראשון יהיה תמיד הבהיר ולתוכו נוסיף את הכהה יותר.
בגוונים חומים חשוב לעבוד בשפתיים עם צבעים המיועדים לאזור השפתיים ובגבות עם צבעים המיועדים לאזור הגבות.
אדום, צהוב, כחול… אדום וצהוב הינם צבעים חמים כחול נחשב לצבע קר.פיגמנטים מוכנים מכילים לפעמים עד 6-7 תת גוונים שונים שהערבוב שלהם יצר את הגוון המיוחד שלהם. אם הפיגמנטים החמים בפיגמנט הסופי הם בריכוז של מעל 50% הפיגמנט ייחשב כפיגמנט חם. אם הפיגמנטים הקרים שנמצאים בפיגמנט הם בריכוז של יותר מ-50% הפיגמנט ייחשב כפיגמנט קר.
אם היחס בין הפיגמנטים הקרים והחמים הוא שווה הפיגמנט ייחשב כפיגמנט נייטרלי.
באופן עקרוני מותר לערבב כל צבע עם צבע אחר מבני משפחתו. (חם עם חם, קר עם קר, נייטרלי עם נייטרלי). אחרי שבררנו שהצבעים אותם אנו רוצים לערבב יכולים להתערבב אחד עם השני חשוב שנאבחן את הפיגמנטציה הטבעית של הלקוח/ה שלנו.
לקוחה עם פיגמנט קר באזור השפתיים מומלץ להחדיר לה פיגמנט חם. פיגמנט קר עלול להתמוסס ולהיעלם או לקבל גוון כחלחל /סגול אחרי החדרתו לעור. לקוחה עם פיגמנט חם בגבות מומלץ להחדיר לה פיגמנט שאינו מכיל כמות רבה של פיגמנט אדום כדי למנוע דהיית הגבה לאדום.
פיגמנט בגוון חום שלא מסומן עליו לאיזה אזור הוא מיועד, עדיף לא להחדירו לעור כדי למנוע שינויי גוון. מתי זה קורה? כשעשינו תיחום שפתיים עם פיגמנט חום והפיגמנט הפך לאפור!! מכיוון שהפיגמנט היה פיגמנט שמיועד לאזור הגבות. בצבעי האיליינר אין לנו את הבעיה הזו. למעט הירוק שיכול להיות חם ,קר או נייטרלי הכחול והשחור הם תמיד צבעים קרים.
בקיצור: על מנת למנוע שינויי גוון והפתעות בלתי רצויות אחרי החדרת הפיגמנט חשוב לשמור על הכללים הנ"ל ולהימנע מערבובים שאינם עומדים בכללים.